'Williams overweegt Hülkenberg te laten gaan'

Peterselieman

De kans is aanwezig dat Nico Hülkenberg na één seizoen bij Williams alweer zijn biezen kan pakken. De jonge Duitser wordt tot nu toe bijna iedere race verslagen door teamgenoot en veteraan Rubens Barrichello. GP2-kampioen Pastor Maldonado zou veel geld mee kunnen nemen, waardoor het team uit Grove de Venezolaan boven Hülkenberg zou kunnen verkiezen.

Mede-teameigenaar sir Frank Williams gaf eerder dit jaar aan te geloven in Hülkenberg, van dat geloof lijkt echter op dit moment weinig meer over te zijn. De Duitser kwam met een goed cv de Formule 1 binnen, maar tegen de vijftien miljoen dollar van de Venezolaan Maldonado kan hij waarschijnlijk niet op.

"Ik doe gewoon mijn werk en ik heb er vertrouwen in. Ik kan niet meer dan dat doen. Ik wil graag bij Williams blijven, omdat ik denk dat de auto volgend jaar competitief zal zijn, ik me goed in het team thuisvoel en ik goed op kan schieten met mijn teamgenoot. Ik hoop dan ook op een nieuw contract," zei Hülkenberg in Speedweek.

Volgens The Sun is niet alleen Maldonado in de race voor het stoeltje, maar ook Force India-coureur Adrian Sutil, die naar verluidt drie miljoen dollar mee kan nemen. The Evening Standard voegt er aan toe dat Williams vanwege de verliezen uit het recente verleden wel gevoelig is voor extra geld.

Mede-eigenaar van Williams Toto Wolff meldt dat de renstal uit Grove alle opties afweegt en snel een keuze zal gaan maken.