Suárez meest waardevolle speler in Eredivisie

JJdJ1984

Ajax-speler Luis Suárez is ook dit seizoen weer de meest waardevolle speler in de Eredivisie. De Uruguyaan heeft op dit moment zeven treffers en vier assists. Dmitri Bulykin van ADO Den Haag staat op de tweede plaats. Hij wist eveneens zeven maal het net te vinden maar heeft een assist minder.

Verrassend genoeg is Wesley Verhoek, de ploeggenoot van Bulykin, de koning van de voorzetten. Verhoek stond voor zijn ploeg maar liefst acht maal aan de basis van een doelpunt. Suárez heeft net als afgelopen jaar opnieuw het meeste schoten op doel. Na negen speeldagen heeft de aanvoerder van Ajax 48 maal geprobeerd de trekker over te halen. Acht keer hiervan belandde de bal op de paal of lat. Hugo Bargas volgt met 37 schoten op gepaste afstand van de Amsterdammer.

PSV heeft als ploeg het vaakst het vijandelijke doel onder vuur mogen nemen (176). Ajax, Twente (164) en AZ (138) volgen. Dennis Gentenaar van VVV moest als doelman het vaakst in actie komen. FC Utrecht staat aan kop als het om strafschoppen gaat. De Utrechtenaren kregen maar liefst vijf maal een penalty. NAC, ADO Den Haag, De Graafschap en AZ kregen nog geen kans vanaf elf meter.

Excelsior staat aan kop in het overtredingenklassement. De Rotterdammers maakte maar liefst 164 overtredingen in zijn duels. Vitesse kreeg slechts 120 vrije trappen. Kwame Quansah kreeg als speler het meest het fluitsignaal tegen. De Graafschap kreeg het meeste aantal kaarten (22 gele, 3 rode).