Ontwikkelaar van Game Room sluit zijn deuren

Yaron Elmaliah (Noray)

Krome, de ontwikkelaar van Game Room op Xbox Live, sluit zijn deuren. Game Room wist niet bepaald veel harten sneller te doen kloppen en het gebrek aan succes lijkt het nekschot voor de studio te zijn geweest. Alle werknemers van de studio in Brisbane, Australië zijn ontslagen. Game Room is een platform voor oude arcade en consolegames.

Krome had ooit 400 werknemers, maar sinds november 2009 is de studio langzaam dood aan het bloeden. Toen al werden er 60 mensen ontslagen, gevolgd door 50 in april 2010, en ongeveer 100 in afgelopen augustus.

Naast Game Room is Krome verantwoordelijk voor de recente downloadbare titel Blade Kitten, alsmede Star Wars Clone Wars: Republic Heroes, Transformers: Revenge of the Fallen, en meer. Kennelijk is geen van hun producten succesvol genoeg geweest om de studio in leven te houden.

Het idee van Game Room was niet slecht, maar de hoeveelheid oude en obscure titels maakte het voor de meeste gamers van vandaag niets meer dan een curiositeit. Arcadetoppers van de jaren '90 hebben de service nooit bereikt, dus alleen oudere gamers met een nostalgie voor het Atari-tijdperk vonden heil in het aanbod van Game Room.

Krome's laatste game, Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole, is net door FOK 'beloond' met een 4.