Fearless Studio's opgericht door Blackman en Collomb

Inge (tombolafan)

Haden Blackman en Cedrick Collomb, beiden voorheen werkzaam bij LucasArts, maakten vandaag de oprichting van Fearless Studio's bekend. Blackman was eerst schrijver en maker, regisseur en producer van Star Wars: The Force Unleashed. Collomb was director of engineering bij LucasArts.

"Wij geloven dat videogames een onuitwisbare indruk moeten maken op spelers, de industrie en zelfs op een gehele cultuur," aldus Blackman. "We willen spelers meevoeren in onze spellen, en ze laten meespelen en beïnvloeden zoals mensen door films en verhalen in vervoering worden gebracht. Dit willen we voor elkaar krijgen door creatieve risico's te nemen en nieuwe uitdagingen aan te gaan."

"Fearless Studio's zal gebruik maken van geavanceerde game technologieën en software aan de ene kant, en een spelinhoud die spelers aanspreekt aan de andere kant. Dit tezamen zal een speciale ervaring creëren, wat precies ons doel is; de spelers entertainen," voegt Collomb toe.

Ook Marc Jackson, oprichter van Seahorn Capital Group en strategisch adviseur voor verschillende uitgevers van games, zal een functie binnen Fearless gaan vervullen. Seahorn Capital Group zal als financieel adviseur en bedrijfsontwikkelings partner van Fearless Studio's optreden.

Wat de eerste game van Fearless Studio's gaat worden is nog niet bekend.

Fearless Studio's