[NHL] Stars stelen overwinning van Wings

Denny (nyny83)

De Dallas Stars hebben hun goede start van het seizoen een vervolg gegeven door ook de derde wedstrijd van het seizoen in een overwinning om te zetten. De Detroit Red Wings, waar Stars-legende Mike Modano meedeed, werden met 4-1 verslagen terwijl de ploeg uit Dallas slechts vijftien schoten op doel wist te produceren.

Modano speelde maar liefst 22 jaar voor de Stars, die in zijn eerste vier jaar nog de Minnesota North Stars heetten maar verhuisten naar Dallas. In Texas was met name Modano ervoor verantwoordelijk dat ijshockey op de kaart gezet werd. Hij werd er de beste Amerikaanse speler ooit en won in 1999 zelfs de Stanley Cup. Modano is inmiddels 40 jaar, en speelt nu voor de zeer ervaren ploeg de Detroit Red Wings. Daar hoopt hij nog een laatste kunstje te flikken, want de Wings zijn de beste ploeg van de afgelopen vijftien jaar met vier Stanley Cups.

Modano mocht vanwege zijn verleden in Dallas de openingsfaceoff van de wedstrijd nemen, en kreeg tijdens de eerste tv-timeout een staande ovatie van het publiek. "Op dat moment gingen er veel emoties, herinneringen en ervaringen die ik hier heb opgedaan door mijn hoofd. Ik was er al vanaf het begin bij, en met dit team de sport promoten in Texas is een geweldige ervaring geweest," aldus Modano.

Gisteren ging er echter weinig goed voor de ploeg uit Detroit. Ondanks een 26-15 voordeel in schoten op doel verloren zij de wedstrijd met 4-1. Coach Mike Babcock was blij met het feit dat zijn ploeg in een uitwedstrijd slechts vijftien schoten op doel toestand, maar was minder blij met het aanvalsspel van zijn ploeg: "We deden veel dingen goed en gaven slechts vijftien schoten op doel weg, maar ik vond niet dat we genoeg dominante perioden hadden in de aanval. Bovendien vond ik hun goalie, Kari Lehtonen, erg goed spelen."

Brad Richards maakte uiteindelijk een goal en twee assists, en was daarmee man van de wedstrijd. James Neal maakte ook een goal en gaf nog een assist. Loui Eriksson en Brenden Morrow maakten de overige treffers. Voor de Red Wings wist alleen verdediger Niklas Kronwall in de powerplay het net te vinden. Dit was echter pas toen Detroit al met 4-0 achter stond.

Uitslagen NHL

Dallas Stars - Detroit Red Wings 4-1
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 2-3
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 3-2
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 4-2
Nashville Predators - St. Louis Blues 4-3
Calgary Flames - Florida Panthers 0-3