Eigenaren willen geen verkoopverbod Liverpool meer

Olga Kroeders

De huidige eigenaren van Liverpool hebben een verzoek tot een verkoopverbod bij een Texaanse rechtbank ingetrokken. Dat meldt de advocaat van het duo. Tom Hicks en George Gillett verkregen eerder wel een tijdelijk verkoopverbod. Ze verzetten zich tegen de verkoop van Liverpool aan NESV omdat ze de overnamesom te laag vinden.

Een Engelse rechter had gisteren al bepaald dat het verkoopverbod van tafel moest omdat Hicks en Gillett anders het Engelse High Court minachtten. Het bestuur van Liverpool verkocht de club al aan NESV, de eigenaar van honkbalclub Boston Red Sox, op voorwaarde dat het Amerikaanse verkoopverbod van tafel ging.

Of de overname van Liverpool nu in kannen en kruiken is, is nog maar de vraag. De nieuwe stap van Hicks en Gillett hoeft niet het einde van hun verzet te betekenen. NESV is bang dat investeringsfonds Mill Financial Hicks' deel van de club, de helft van de aandelen, overneemt en vervolgens de schulden van de club afbetaalt. In dat geval is de belangrijkste reden voor de verkoop verdwenen en ontstaat een nieuwe situatie.