KNVB wil met Bayern om tafel

Peterselieman

Voetbalbond KNVB wil vandaag nog om tafel met Bayern München. De Duitse club klaagde openlijk over Arjen Robben en Mark van Bommel die na interlands geblesseerd terugkwamen.

"We proberen een normaal contact tot stand te brengen," zei de directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in het AD. "We hebben de scan van Van Bommels blessure gisteren opgestuurd gekregen, maar de aanvullende informatie ontbrak. Die hopen we nog te krijgen."

De relatie tussen de KNVB en Bayern staat al langer onder druk. De blessure van Arjen Robben zorgde er voor dat de voorzitter van Der Rekordmeister Karl-Heinz Rummenigge dreigde naar de rechter te stappen. Van Bommel raakte in de interland tegen Moldavië licht geblesseerd en Bayern eiste dat hij niet zou spelen tegen Zweden. Bondscoach Bert van Marwijk stelde de middenvelder evenwel gewoon op. Hierdoor is Van Bommel volgens Bayern enkele weken uitgeschakeld.

De KNVB vreest de aanklacht van de Duitse club die financiële compensatie wil niet. "Daar zijn we niet bang voor. Ik heb liever dat ze vandaag dan morgen naar de rechter gaan," besloot Van Oostveen.