Rosberg: "Voel me niet op waarde geschat"

Peterselieman

Mercedes Grand Prix-coureur Nico Rosberg is al bijna het hele Formule 1-seizoen de baas over teamgenoot Michael Schumacher, maar toch voelt de Duitser zich niet erkend. Hij staat 68 punten voor Schumi, maar alleen over de zevenvoudig wereldkampioen wordt gesproken.

"Ik denk niet dat mijn prestaties voldoende erkend worden," zei Rosberg die aangeeft net als Schumacher moeite te hebben met de banden. "Sterker nog, ik denk dat Michael zijn rijstijl beter heeft weten aan te passen dan ik. De huidige voorband is anders dan alle banden ervoor, dus mijn ervaring van de afgelopen seizoenen is geen voordeel."

Hij vind het dan ook jammer dat bijvoorbeeld in Japan over de goede prestaties van Michael Schumacher is geschreven en dat Eddie Jordan beweerde de oude Michael weer te hebben gezien.

Mercedes motorsportbaas Norbert Haug probeert de gemoederen te sussen. "Ik denk dat het duidelijk is dat Nico tot nu toe op een paar keer na alles uit de auto heeft weten te halen. En als je één van de beste jonge, ervaren coureurs van dit moment moet noemen, is dat zeker Nico."