Fer: "Ik moet professioneel omgaan met tegenslagen"

Olga Kroeders

Het huidige seizoen loopt voor Leroy Fer voorlopig nog niet zoals gewenst. Toch wil de middenvelder van Feyenoord niet zeuren.

Fer, aanvoerder van Feyenoord en Jong Oranje, verloor zijn basisplaats bij Jong Oranje en zag hij zijn ploeg er niet in slaagde om zich te plaatsen voor het EK in Denemarken. "Het is een moeilijke periode voor mij", zegt Fer in het AD. "Maar ik weiger te zeuren. Mopperen heeft geen zin, ik moet professioneel omgaan met tegenslagen."

"Er is maar één manier om er weer bovenop te komen en dat is dagelijks heel hard werken", is Fer zich bewust. "Terug naar de basis en knokken tot je het goede gevoel weer te pakken hebt. Ik heb dit seizoen veel tegenslagen te verwerken gekregen. Maar ik geef niet op."

Eerder dit seizoen plaatste Fer zich ook al niet met Feyenoord voor de Europa League. "Ik moet de fout bij mezelf zoeken. Na zoveel tegenslagen ben je als speler zoekende. Het gaat plotseling niet meer vanzelf. Dat zorgt voor onzekerheid. Maar ik werk keihard om de goede vorm terug te vinden. Ik praat met genoeg mensen. Dat zijn personen die het beste met mij voor hebben."