Van den Boog: "De dip is voorbij"

Niels (DerMeister)

Vanmorgen maakte de directie van Ajax de resultaten van het boekjaar 2009/2010 bekend. Daaruit werd bekend dat de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland een verlies maakte van maar liefst 22,8 miljoen euro. Algemeen directeur van Ajax, Rik van den Boog, reageerde op deze bekendmaking.

"Dit zijn geen cijfers om heel vrolijk van te worden. Maar we moeten ons realiseren dat dit cijfers zijn over een periode die bijna anderhalf jaar geleden begonnen is. Kijk waar we nu staan: we hebben het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt en hebben twee voorrondewedstrijden in goed gevulde stadions gespeeld", aldus de algemeen directeur van Ajax.

"Daarnaast hebben we de bijbehorende premies van de UEFA ontvangen. We hebben dit seizoen uit voorzorg alleen deelname aan de Europa League begroot, maar de poulefase van de Champions League bereikt. Dat komt neer op minimaal 10 miljoen euro extra. Dat is een forse verbetering."

Van den Boog ziet de toekomst van Ajax positief tegemoet: "De dip is voorbij. We hebben voor volgend jaar een gezonde financiële basis. Natuurlijk zal een kampioenschap helpen, en dat wil ook iedereen, maar dat staat los van hoe de komende jaren het beleid wordt uitgevoerd. We hoeven geen enkele speler te verkopen om op dezelfde wijze door te gaan als we nu doen. We kunnen wel spelers aankopen, maar doen het niet. Bovendien: de sfeer binnen de spelersgroep is goed. Niemand wil weg. We maken ons wat dat betreft dan ook geen zorgen."