Van Gelder om medische redenen teruggetrokken

Peterselieman

Yuri van Gelder is vanwege medische redenen van persoonlijke aard door topsportmanager Hans Gootjes van de Nederlandse gymnastiekunie KNGU teruggetrokken van het WK turnen dat komende week in Rotterdam van start gaat.

Gootjes wilde op een persconferentie in Rotterdam niet ingaan op welke redenen aan zijn besluit ten grondslag lagen. Wel gaf hij te kennen dat hij na overleg met de bondsarts de ringenspecialist uit teambelang teruggetrokken heeft. Gootjes vermeldde expliciet dat er geen dopingtest en geen procedurele fouten waren geweest. De topsportmanager van de KNGU weet nog niet of hij een vervanger op zal roepen.

Het Nederlands team moet zich in Rotterdam plaatsen bij de beste 24 landen, waardoor Oranje volgend jaar op het WK in Tokyo uit mag komen. Daar worden de eerste olympische startbewijzen voor Londen 2012 uitgedeeld.

Van Gelder had graag deel uitgemaakt van het team dat op jacht zal gaan naar de olympische startbewijzen. De ringenspecialist kwam deze zomer terug van een dopingschorsing en wist recent al weer de wereldbekerwedstrijd in Gent te winnen.

Het is nog onduidelijk of Yuri van Gelder of zijn woordvoerder Cor Hellingman een persconferentie zal gaan geven om de ontstane situatie verder toe te lichten. Beiden waren vandaag niet bij de persconferentie van de KNGU aanwezig.