Van Kessel naar wielerploeg Pegasus

Peterselieman

Egon van Kessel vertrekt naar de Australische wielerploeg Pegasus Sports. De voormalig bondscoach heeft een contract voor twee jaar getekend bij het team waar hij ploegleider zal worden.

Van Kessel komt over van het vrouwenteam van sponsor Cervélo die aan het eind van het seizoen de stekker uit de ploeg trekt. Hij had aan de slag kunnen gaan bij de nieuwe vrouwenploeg Garmin-Cervélo, maar kiest liever voor een nieuw avontuur.

"Uitgerekend op de dag dat ik een nieuw contract binnenkreeg, belde Hendrik Redant met de vraag of ik al een nieuw contract voor komend jaar had getekend. Hij wilde me graag bij Pegasus hebben. Ik heb eerder met Redant samengewerkt en dat beviel uitstekend. We wilden al langer samenwerken. Dit is een unieke kans. We kunnen een team opbouwen."

Pegasus asst voor 2011 op ProTour-licentie en heeft hiervoor de ploeg met onder meer Robbie McEwen en Bobbie Traksel versterkt. De UCI zal binnenkort bekend gaan maken welke teams de acht resterende licenties toegewezen krijgen. "Pegasus wil het Australische wielrennen verder op de kaart zetten. Goede renners hebben ze in Australië al, maar een eigen team op het hoogste niveau ontbrak. Doelstelling is deelname aan de Tour de France en uiteindelijk een topteam neerzetten."