Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 41

Niels (DerMeister)

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Ondanks de vele interlands die afgelopen weekend op het programma stonden, kwamen er toch een aantal andere landgenoten in actie voor hun eigen clubs. Hieronder een iets korter overzicht dan normaal van onze voetballende landgenoten.

In de npower League 1 speelde Plymouth Argyle, met Marcel Seip in de basis, afgelopen weekend met 2-2 gelijk tegen Charlton. Na elf competitiewedstrijden gespeeld te hebben staat Plymouth achttiende met dertien punten uit elf duels.

In de npower League 2 ging Shrewsbury Town FC met 1-0 onderuit bij Morecambe. Benjamin van den Broek kwam twee minuten als tijd als invaller op het veld. Shrewsbury staat in de stand vijfde met achttien punten uit elf wedstrijden, vijf minder dan koploper Port Vale.

In de Australische A-League werd er afgelopen weekend slechts één wedstrijd gespeeld. Melbourne Heart ontving op het eigen AAMI Park stadsgenoot Melbourne Victory en won knap met 2-1. Aan de kant van de thuisploeg begonnen de aanvallers Rutger Worm en Gerald Sibon in de basis. Sibon werd een kwartier voor tijd gewisseld en Worm speelde de volle negentig minuten mee. Dankzij de overwinning kruipt Melbourne Heart uit de onderste regionen van de ranglijst. De voorsprong op hekkensluiter Sydney FC bedraagt inmiddels zeven punten.

Voor Sibon kreeg de overwinning een zure nasmaak. Aan de hand van videobeelden werd duidelijk dat de spits zijn Schotse opponent Grant Brebner natrapte zonder dat de bal in de buurt was. Sibon mag daardoor de komende twee wedstrijden niet meespelen.

In de Italiaanse Serie C1/A heeft AC Monza Brianza de tweede zege van het seizoen geboekt. In eigen huis werd laagvlieger Pavia met 2-0 verslagen. Twee Nederlanders stonden in de basis aan de kant van Monza. Sander Westerveld keepte de gehele wedstrijd en Stefano Seedorf werd na een klein uur gewisseld. Westerveld pakte overigens ook een gele kaart. Dankzij de overwinning steeg Monza naar de dertiende plaats. De voorsprong op hekkensluiter Como is echter slechts drie punten.