Schaars mogelijk in winterstop al weg bij AZ

Olga Kroeders

Stijn Schaars vertrekt mogelijk in de winterstop bij AZ. Dat zegt de middenvelder van de Alkmaarders in gesprek met NUsport.

"Ik heb zo mijn ambities", zegt Schaars. "Afgelopen zomer heb ik al duidelijk uitgesproken dat ik openstond voor een transfer. Er was wel wat interesse, maar die heeft zich niet doorgezet."

Het contract van Schaars loopt door tot de zomer van 2012. Voor die tijd wil Schaars ergens anders spelen. "Het is niet mijn intentie om dat nog eens te verlengen, ook omdat de financiële huishouding van AZ omlaag moet. En ik ben toch een dure jongen voor de club. Het is beter dat onze wegen zich straks scheiden."

"Komt er in de winterstop iets voorbij, dan sta ik daarvoor open", vervolgt de aanvoerder van AZ. "En anders zal er in de zomer wel iets gebeuren. Dan denk ik allereerst aan een transfer naar het buitenland, want in Nederland zijn alleen Ajax en PSV voor mij nog interessant."

Schaars' zaakwaarnemer Karel Jansen laat aan NUsport weten dat clubs uit het buitenland interesse hebben in de speler. "Afgelopen zomer kon hij al weg, maar de clubs die zich toen meldden pasten niet in zijn plaatje. Andere clubs hadden interesse, maar moesten eerst spelers verkopen. Van enkele van hen weet ik dat ze Stijn zijn blijven volgen. De kans bestaat dan ook dat hij in de winterstop vertrekt, al is er op dit moment nog geen concrete interesse in hem."