[SF] Uitslag Race 2 Beijing

Peterselieman

Alvaro Parente heeft de vreemd verlopen tweede race van de Superleague Formula in Beijing op zijn naam geschreven. De Portugees van FC Porto bleef in een deels natte race Earl Bamber en Yelmer buurman voor.

Davide Rigon begon van poleposition, maar de Anderlecht-coureur had een slechte auto en parkeerde na twee ronden de bolide in de pits. Dit gaf de eerste plaats aan Marcos Martinez die langzaam maar zeker een gat richting Parente creëerde. Na tien ronden begon het te regenen en kwam het hele veld binnen voor regenbanden. Martinez raakte de eerste plaats kwijt door wijd te gaan.

Parente kreeg zo een ruime voorsprong op Bamber die opgeklommen was naar plaats twee. Parente zorgde in de vijftiende ronde voor een rode vlag door bij het inhalen van een achterblijver te spinnen en de hele baan te blokkeren. De Portugees haalde nadat zijn motor herstart was het hele veld in om weer direct achter de safety car plaats te nemen, een omstreden actie.

Door de regen was het zicht erg slecht waardoor de race zelfs even stilgelegd werd. Na de herstart probeerde Bamber van alles om Parente te passeren, maar het slaagde de Nieuw-Zeelander niet. Buurman werd knap derde door Martinez nipt achter zich te houden. Opvallend moment in de wedstrijd was nog dat Giacomo Ricci na een spin midden op de baan bleef staan en zijn bolide niet weggehaald werd.

De finalerace in China werd afgelast omdat het weer in Beijing te slecht was geworden.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Alvaro Parente FC Porto 49:18.621
2 Earl Bamber PSV Eindhoven +0.844
3 Yelmer Buurman AC Milan +2.633
4 Marcos Martínez Sevilla FC +2.966
5 Paul Meijer Atletico de Madrid +9.353
6 John Martin Beijing Guoan FC +31.651
7 Frederic Vervisch Liverpool FC +1 Ronde
8 Craig Dolby Tottenham Hotspur +1 Ronde
9 Adrian Valles Sporting Clube de Portugal +1 Ronde
10 Franck Perera Girondins de Bordeaux +1 Ronde
DNF Tristan Gommendy Olympique Lyonnais +3 Ronden
DNF Giacomo Ricci Galatasaray +4 Ronden
DNF Julien Jousse AS Roma +7 Ronden
DNF Ben Hanley Olympiacos +22 Ronden
DNF Davide Rigon Anderlecht +25 Ronden