Marcellis: "Na zeven minuten alles voorbij"

Olga Kroeders

De spelers van Jong Oranje zochten na de 3-1 thuisnederlaag tegen Oekraïne vergeefs een verklaring voor het slappe spel in de openingsfase. "Alles wat we hadden besproken kon na zeven minuten de prullenbak in", refereerde verdediger Dirk Marcellis aan de twee vroege tegengoals, die Oranje niet meer te boven kwam.

Oekraïne is vooral levensgevaarlijk bij vrije trappen, riepen alle spelers van Jong Oranje de dagen voor de wedstrijd in koor. Uitgerekend daar ging het bij de eerste twee tegengoals mis. "We wisten allemaal dat we zo min mogelijk vrije trappen weg mochten geven en toch gebeurt het", baalde Luuk de Jong. "Terwijl we toch allemaal spelers in het team hebben met ervaring in de Eredivisie."

Pas in de tweede helft krabbelde Oranje een beetje overeind. "Als we zo waren begonnen, was het een hele andere avond geworden", verzekerde De Jong, die onderstreepte dat het slechte begin niets met onderschatting te maken had. "We wisten vooraf heel goed wat ze konden, maar zijn er niet goed mee omgegaan."

De kans dat Oranje dinsdag in Kiev alsnog een ticket voor het jeugd-EK afdwingt, is volgens de spelers klein, maar niet helemaal uitgesloten. "Als we daar snel op 1-0 komen, kan er nog van alles gebeuren", denkt De Jong, die bijval krijgt van Marcellis. "Dit is even lastig te verwerken, maar we moeten proberen het Oekraïne nog zo lastig mogelijk te maken."