Veh reageert gefrustreerd op blessure Elia

Jeffrey

Het Nederlands elftal kon geen beroep doen op Eljero Elia in de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Zweden. Het verhaal lijkt een vervelend staartje te krijgen.

De linksbuiten van Oranje heeft een hielblessure opgelopen, waarmee hij liefst drie weken buitenspel zal staan. Armin Veh, de trainer van Hamburger SV, de club van Elia, zag het allemaal met lede ogen aan. Het leverde ook de nodige frustraties op bij de oefenmeester.

Veh was in de voorbije periode toch al niet tevreden over het presteren van zijn pupil. Twee weken geleden werd Elia geraakt op zijn voet. "Dat is ook bij mij bekend, maar ik dacht niet dat hij daar nou veel last van had. Als je alles nog kan, kan je nadien niet zeggen dat je geblesseerd was", zei Veh.

De trainer vervolgde zijn relaas: "Misschien heeft Elia het wel verzwegen. Ik geloof namelijk niet dat iemand met veel pijn nog kan spelen. Maar ik kan niet beoordelen hoe hij zich voelde op dat moment. Ik dacht dat hij fit was en Elia heeft mij ook niet laten weten dat hij dat níet was", aldus de coach tegen MOPO.