Wegereef denkt nog niet aan stoppen

Sjors (Sj0rSz)

Jan Wegereef is voorlopig nog niet van plan om zijn fluitje op te bergen. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) is druk bezig om het vaderlandse arbiterskorpts te verjongen. De 48-jarige leidsman doet er tot nu toe alles aa om fit te blijven, waardoor de bond niet kan zeggen dat hij in slechte conditie verkeerd.

"Doorstroming is goed, maar je kunt niet in één keer drie tot vier ervaren mensen laten vertrekken. Dat moet geleidelijk gaan", aldus Wegereef. "Ik heb de drive en ambitie door te gaan, in ieder geval voor één jaar. Ik bekijk het van seizoen tot seizoen. Ik ben topfit, ik voel me hartstikke goed en het gaat ook heel goed. Ik kan het allemaal nog heel goed bijbenen."

Wegereef traint nog altijd erg fanatiek. "Ik heb mezelf voorgenomen dat niemand ooit kan zeggen dat ik op mijn laatste benen loop en daarom train ik vijf tot zes keer per week, dat kan menig profvoetballer niet zeggen."

Daarnaast is de arbiter inmiddels één van de meer ervaren scheidsrechters op de Nederlandse velden. "Ik fluit 23 jaar in het betaalde voetbal en heb aardig wat ervaring opgebouwd, dat spreekt ook in mijn voordeel", vervolgt Wegereef, die overigens blij is met het respect dat hij van verschillende clubs krijgt. "Het zou een ander verhaal worden als ik van clubs en spelers hoor: 'Daar heb je hem weer'. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Dat soort geluiden hoor ik helemaal niet en zo ervaar ik het ook niet. Integendeel zelfs. In de winterstop ga ik praten met de KNVB, dan wordt het concreet."