Deens wedkantoor geeft Schleck Tour-zege

Sjors (Sj0rSz)

Er loopt nog altijd een onderzoek naar het vermeende dopinggebruik van Tour-winnaar Alberto Contador. Een Deens wedkantoor, Bettson, loopt al op de zaken vooruit en keert ook uit aan de mensen, die Andy Schleck als winnaar van de Franse wielerronde hadden aangemerkt.

Eind september werd bekend gemaakt dat Contador het verboden middel clenbuterol had gebruikt, waardoor de Spanjaard zijn Tour-zege mogelijk kwijt raakt. Bettson is niet van plan om te wachten en is inmiddels gestart met het uitkeren van geld. "We veroordelen Contador niet, maar in deze situatie nemen we het zekere voor het onzekere. Nu er onzekerheid is over de winnaar, geven we onze klanten het voordeel van de twijfel", liet een woordvoerder van het wedkantoor, Jesper Mortensen, weten.

Mortensen deed zijn uitspraken tegenover de Deense website sporten.dk. Hij voegde daar ook nog aan toe dat mensen, die op een podiumplaats voor Schleck, Denis Menchov en Samuel Sanchez hadden gewed, hun geld zullen krijgen. Menchov en Sanchez stonden in het eindklassement namelijk als derde en vierde geklasseerd.