Shevchenko stopt na EK 2012

Sjors (Sj0rSz)

Andriy Shevchenko heeft besloten na afloop van het EK voetbal, dat in 2012 in Polen en Oekraïne wordt gehouden, zijn carrière als profvoetballer te beëinigen. Dit liet de aanvaller van Dinamo Kiev vandaag in de krant Sport-Express weten.

"Mijn beslissing staat vast. Ik kom hier niet meer op terug", was de duidelijke taal van Shevchenko, nadat hij het nieuws naar buiten had gebracht.

Shevchenko begon zijn loopbaan bij Dinamo Kiev en stapte vervolgens over naar AC Milan. In 2004 werd de aanvaller uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar. Na zijn avontuur in de Serie A vertrok de 34-jarige speler naar Chelsea, maar wist daar niet te imponeren.

Na twee seizoenen in de Premier League keerde Shevchenko weer naar AC Milan, maar slaagde er niet in om zijn prestaties van weleer te evenaren. Een jaar later was de aanvaller weer weg en keerde terug naar Engeland om opnieuw voor Chelsea te gaan spelen, maar koos vlak na de start van het vorige seizoen toch voor een terugkeer naar Dinamo Kiev.