Redknapp: "Rafael bezorgt me probleem"

Matthias (Veritaz)

Harry Redknapp is uiterst tevreden over zijn meest recente aankoop, Rafael van der Vaart. Zaterdag bezorgde de Nederlander de Spurs weer drie punten, maar Redknapp bevindt zich in een lastig parket.

Tijdens het duel tegen Aston Villa, dat met 2-1 werd gewonnen door twee treffers van Van der Vaart, speelde de Heemskerker ruim een helft rechtshalf. Pas na rust posteerde Redknapp hem op zijn geliefde positie, net achter de spits. "Rafael geeft de voorkeur aan die positie", aldus Redknapp. "Hij speelt graag centraal achter een of twee spitsen. Maar dat is voor de teambalans een moeilijk verhaal. Daar zal ik niet over liegen. Hij bezorgt me een probleem. Want als ik met twee aanvallers speel en Rafael erachter, wat moet ik dan met Gareth Bale? Als ik hem dan op links laat starten, heb ik rechts een probleem."

Ondanks de perikelen hoeft Van der Vaart niet te vrezen voor zijn basisplaats. "Ik wil hem niet veranderen", liet Redknapp weten. "Hij is zoals hij is: een fantastische voetballer die daar wil zijn waar de bal is." Overigens is de rentree van Jeremain Defoe aanstaande bij de Spurs. De spits is normaal gesproken basisspeler. Het duo voorin werd de afgelopen wedstrijden gevormd door Peter Crouch en Roman Pavlioetsjenko.