[WvdW] Voorbeschouwing Excelsior - Roda JC

Sjors (Sj0rSz)

In de afgelopen weken beschouwden we vooral voor op wedstrijden van grote ploegen. Deze week kijken we vooruit op een duel tussen twee ploegen, die boven verwachting presteren. De Wedstrijd van de Week is het treffen tussen Excelsior en Roda JC!

Excelsior

Voorafgaand aan de start van de Eredivisie voorspelden veel mensen, dat Excelsior geen punten zou halen. De Rotterdammers hebben het tegendeel inmiddels al bewezen. De Kralingers staan op dit moment op de negende plaats in de competitie en verzamelden tot op heden tien punten. Dat is net zoveel als N.E.C. Nijmegen en NAC Breda, die wel een beter doelsaldo hebben.


Excelsior promoveerde afgelopen seizoen en doet het erg goed


De formatie van trainer Alex Pastoor baarde vooral opzien door te winnen van 'grote broer' Feyenoord. Op Woudestijn ging de ploeg van Mario Been in de laatste minuut van de wedstrijd met 3-2 ten onder. Daarnaast wisten de Kralingers ook AZ, twee seizoenen geleden nog landskampioen, op een gelijkspel (1-1) te houden.

Excelsior moet het in het duel tegen Roda JC in elk geval stellen zonder Guyon Fernandez. De aanvaller zit een schorsing uit en komt logischerwijs niet in actie. Ook Roland Bergkamp moet het treffen met Roda JC aan zich voorbij laten gaan. De verdediger ondervindt teveel hinder van een blessure aan zijn hamstring en is naar verwachting nog enkele weken uitgeschakeld.

Roda JC Kerkrade

Ook Roda JC Kerkrade kent een prima start van de nieuwe voetbaljaargang. In de eerste zeven wedstrijden van het nieuwe seizoen vergaarde de ploeg al twaalf punten en heeft maar vijf verliespunten ten opzichte van Ajax, dat momenteel aan de leiding gaat.

Sinds het seizoen 2009/2010 draaien de Limburgers goed mee in de competitie. Vorig seizoen eindigde de formatie van trainer Harm van Veldhoven op de negende plaats. In het jaar daarvoor vocht de ploeg nog tegen degradatie. Uiteindelijk slaagde men er in om via de play-offs handhaving te bewerkstelligen.


Mads Junker; clubtopscorer van Roda JC


Roda JC Kerkrade baarde bij de start van de nieuwe competitie al opzien door landskampioen FC Twente op en doelpuntloos gelijkspel te houden. Ook daarna bleven de Limburgers de goede lijn vasthouden door te winnen AZ, Heracles Almelo en ADO Den Haag en gelijk te spelen tegen PSV, Feyenoord en sc Heerenveen. Ajax slaagde er als enige in om de formatie aan een nederlaag te helpen (1-3).

Bij Roda JC Kerkrade keren Ruud Vormer en Anouar Hadouir weer terug in de wedstrijdselectie. Het tweetal viel vorig weekend, in het treffen met sc Heerenveen (2-2), geblesseerd uit. Achter de naam van Morten Skoubo staat opnieuw een vraagteken. De Deense aanvaller heeft weer last van zijn buikspieren gekregen en moet het duel met de Rotterdammers mogelijk missen. Tot slot ontbreken ook Sebastian Svärd, Vincent Lachambre en de geschorste Laurent Delorge.

Historie

Excelsior en Roda JC Kerkrade troffen elkaar op 30 december 2007 voor de laatste maal in Rotterdam. Het werd toen 2-1 voor de bezoekers. Sekou Cissé en Boldizsar Bodor scoorden destijds voor de Limburgse formatie. Johan Voskamp deed nog wat terug voor de thuisploeg, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen.

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen Excelsior en Roda JC Kerkrade begint morgenavond rond de klok van 20:45 uur, staat onder leiding van Jeroen Sanders en wordt op Woudestijn gespeeld! Het zal voor de 25-jarige arbiter een bijzonder duel worden, aangezien hij zijn debuut in de Eredivisie maakt.

Discussieer onder dit bericht alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.