Liuzzi: "Heb een contract voor 2011"

Peterselieman

Vitantonio Liuzzi zal naar eigen zeggen ook volgend seizoen voor Force India in de Formule 1 gaan rijden. De Italiaan verklaarde tegenover ESPNF1.com dat hij voor 2011 vastgelegd is, waardoor de geruchten rond zijn eventuele vertrek verstomd lijken te zijn.

Aangenomen werd dat vrijdagrijder Paul di Resta de plaats van Liuzzi in 2011 in zou nemen, maar dit lijkt niet het geval te zijn. "Ik weet niet wat er met hem is afgesproken, maar als dat zo is, betekent het dat Adrian Sutil weggaat, want ik heb een contract. Binnen het team heb ik er niets over gehoord, dus ik ga ervanuit dat de berichten in de media slechts geruchten zijn," zei de Italiaan in een column.

De resultaten spreken niet in het voordeel van Liuzzi, want ook in de afgelopen Grand Prix van Singapore kwam hij na een aanrijding met Nick Heidfeld niet aan de streep. "Het team weet dat mijn mindere resultaten niet mijn schuld zijn. Teambaas Vijay Mallya heeft zijn vertrouwen in me uitgesproken. Het is normaal dat er in deze periode op los wordt gespeculeerd, maar ik maak me geen zorgen om de berichten in de pers. Voorlopig doe ik gewoon mijn best om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap te verdedigen."