Boullier gaat met Räikkönen praten

Peterselieman

Renault-teambaas Eric Boullier gaat binnenkort met Kimi Räikkönen om tafel om te praten over een stoeltje voor 2011. De Fin wordt nadrukkelijk bij het Franse Formule 1-team genoemd als tweede rijder naast de reeds vastgelegde Robert Kubica of zelfs als vervanger van de Pool die mogelijk naar Ferrari kan vertrekken.

Räikkönen rijdt dit seizoen in het World Rally Championship, maar maakt daar, ondanks de winst in de Intercontinentale Rally in Frankrijk nog te veel fouten om op het hoogste niveau mee te kunnen doen. "De beslissing komt dichterbij. We willen echter wel alle opties openhouden. Ik heb een aantal coureurs verteld dat we de onderhandelingen stoppen, maar Kimi blijft één van de mogelijkheden," zei Boullier tegen Autosport. "Ik heb al vaker gezegd dat ik eerst met hem wil praten, voordat we verder gaan. Ik wil weten waarom hij terug wil komen."

Vitaly Petrov kan mogelijk uitkijken naar een nieuwe werkgever. "Het is frustrerend, want hij blijft maar fouten maken. We zetten hem stevig onder druk en op de vrijdag in Singapore was hij niet snel. Op zaterdag zat hij er wel redelijk bij," zei Boullier die zag dat zijn pupil in het tweede deel van de kwalificatie op het stratencircuit de muur raakte.

"We willen alleen zeker weten of Petrov geschikt is voor de Formule 1. We willen hem ondersteunen om een degelijke tweede rijder worden, die regelmatig punten scoort. Het moment dat we de knoop doorhakken komt in ieder geval dichterbij."