Ferrari wil topvorm behouden

Peterselieman

Ferrari is met Fernando Alonso na de zege in de Grand Prix van Singapore weer helemaal terug in de titelstrijd in de Formule 1. Het Italiaanse team wil de goede vorm vasthouden om zo in ieder geval de titel bij de coureurs in de wacht te slepen.

Alonso won zowel in Italië als in Singapore en staat nu in het kampioenschap tweede op elf punten van leider Mark Webber. Teambaas Stefano Domenicali wil dat het team in de resterende races, te beginnen in Japan, het hoofd koel houdt en tot het uiterste gaat. "Ik kijk uit naar Japan waar we weer een zeer goede auto, zeer goed voorbereide coureurs en team nodig hebben, omdat je bij een fout het duur zult gaan betalen."

Afgelopen weekend was de verwachting dat Red Bull zou domineren op het Marina Bay-circuit, maar het was verrassend Alonso die er met de poleposition en gisteren met de zege vandoor ging. Echter heeft de Spanjaard één nadeel ten opzichte van zijn concurrenten, want hij heeft alle acht nieuwe motoren dit seizoen al gebruikt. Hij mag nog wel een gebruikte krachtbron inzetten, maar moet in de resterende vier races hier wel rekening mee houden, terwijl ook de versnellingsbak bij de Ferrari een achilleshiel zou kunnen zijn, getuige de problemen van Massa in de kwalificatie op zaterdag.

"Wat we nu moeten doen is met beide benen op de grond blijven staan en rustig blijven. We weten wanneer we wat fouten gemaakt hebben en wanneer anderen beter dan ons waren, dat hoort erbij. Het belangrijkste is dat je een duidelijk doel hebt en nooit opgeeft. Dat is precies wat we nu doen," vervolgde Domenicali.

"De situatie in het kampioenschap is nu heel open en in Japan verwacht ik weer een sterk McLaren. Red Bull is sowieso al erg sterk, dus het zal erg lastig worden. In Japan moeten we defensief zijn en van Korea weet ik niets. We moeten eerst de baan zien, want in de simulaties kun je met de geblazen diffuser rijden, terwijl dit in het echt anders kan zijn. Brazilië ligt ons wel, terwijl Abu Dhabi niet perfect voor ons is. We zien wel hoe we er dan in het kampioenschap voor staan."