Bettini pareert kritiek van Cipollini

Peterselieman

Paolo Bettini heeft de kritiek van Mario Cipollini over zijn selectiebeleid gepareerd. De oud-topsprinter vindt dat de Italiaanse bondscoach een fout heeft gemaakt door sprinter Daniele Bennati niet te selecteren voor de wegwedstrijd van het WK, op 3 oktober in Melbourne.

"Ik laat geen renners thuis die beter zijn dan de geselecteerden", verdedigt Bettini zich tegenover Cyclingnews. "Ik geef geen cadeautjes weg. Iedereen die hier is, heeft laten zien in goeden doen te zijn."

Bettini vindt dat de huidige conditie van Bennati en het parcours in zijn nadeel spreken. "In de Vuelta was hij niet in vorm", vervolgt de 36-jarige Bettini. "Ik had hem rugdekking kunnen geven en toch kunnen oproepen. Maar het parcours is zwaar en we willen de koers hard maken."

De Krekel ging ook nog in op zijn keuze voor Vuelta-winnaar Vincenzo Nibali ten faveure van oud-wereldkampioen Alessandro Ballan. "Alessandro zou een rol als leider kunnen hebben, maar hij was niet goed genoeg in vorm", vindt Bettini. "Dat is het tegenovergestelde van Vincenzo, die nog beter is dan ik dacht."

Bettini is ervan overtuigd dat het WK niet op een massasprint uitdraait. "Mark Cavendish blijft niet tot aan het einde bij de grote groep, anders hebben we er met z'n allen wel compleet naastgezeten."