Lotus Racing wordt Team Lotus

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus Racing wijzigt vanaf volgend seizoen haar naam in het historische Team Lotus. Dit is de naam waaronder het team van Colin Chapman in 1994 ter ziele ging. De broer van de voormalige Formule 1-coureur James Hunt, David Hunt, beheerde sinds die tijd de rechten over de naam.

Het gedeelte voor de straatauto's kwam in Maleisische handen en met behulp van de Maleisische regering werd in 2009 Lotus Racing gevormd. Dit team debuteerde dit jaar in de Formule 1 en is voorlopig de beste van de nieuwkomers.

"In januari 1995 had ik de vreselijke taak om het loyale personeel van Team Lotus op straat te zetten. Ik beloofde hen, de fans en de media dat de naam zou terugkeren in de Formule 1," zei Hunt die blij is dat hij de naam Team Lotus over kan dragen aan een goede renstal. "Ik wilde het buitengewone erfgoed van Colin Chapman niet verloren laten gaan. Ik geef de naam nu over aan team met de juiste middelen, passie, energie en visie om Team Lotus weer vooraan op de grid te krijgen."

Teameigenaar Tony Fernandes is blij dat het zover is. "Voor ons was het belangrijk om Lotus Racing en Team Lotus samen te brengen, om het verleden en heden te verenigen. Dat is nu gelukt. We zijn er nu nog meer op gebrand om de naam Lotus hoog te houden."