Ecclestone: "Medaillesysteem zo slecht nog niet"

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft het medaillesysteem in de Formule 1 weer ter sprake gebracht. Het huidige puntensysteem brengt volgens hem veel onvrede en ondanks dat het afgelopen winter aangepast is, is er volgens de Brit niets wezenlijks veranderd.

Ecclestone pleitte voor het invoeren van een medaillesysteem, waarbij de eerste plaats goud opleverde, de tweede zilver en de derde brons. De coureur met de meeste gouden medailles wint het kampioenschap. Hierdoor zouden coureurs meer risico nemen en voor de overwinning gaan.

Het systeem sneuvelde voortijdig en in plaats daarvan kwam er een puntensysteem dat 25 punten voor de overwinning geeft en 18 voor plaats twee. "Als we het oude systeem hadden, zouden we nu precies in dezelfde situatie zitten. Dat is vreemd. Het systeem maakt geen enkel verschil. Misschien wordt men nu eindelijk wakker en wordt er over mijn medaillesysteem nagedacht. Als we dat systeem hadden, zou Mark Webber vier gouden medailles hebben en de andere twee mannen drie. Het kampioenschap zou tot de laatste seconde spannend zijn," zei Ecclestone.

Fernando Alonso en Lewis Hamilton hebben dit jaar ieder drie races gewonnen, terwijl Sebastian Vettel en Jenson Button op twee staan. Met dit systeem zou het volgens Ecclestone nog spannender zijn geweest dan nu al het geval is. "De teams zien nu wat er met een medaillesysteem mogelijk zou zijn. Laten we afwachten."