Legaer: "De honger is verdwenen bij Anderlecht"

Olga Kroeders

Jonathan Legaer maakt zich zorgen om Anderlecht. De Belgische landskampioen stelde woensdagavond hevig teleur met een 1-1 remise tegen Lierse SK.

Legear spreekt daags na het duel van de slechtste wedstrijden van het seizoen. "Een mindere prestatie? Nee, ik durf zelfs verder gaan. Dit was de slechtste match van het seizoen", aldus de middenvelder in diverse Belgische media. "We halen nog lang niet het niveau dat we vorig seizoen haalden."

"Natuurlijk moeten we dit ook niet dramatiseren. We staan nog altijd tweede", vervolgt Legaer, die de vinger op de zere plek weet te leggen. "Kijk, iedere tegenstander plooit zich dubbel tegen ons. De tegenstander trekt achteraan een muur op en wij moeten daar maar door zien te komen. Behalve Club Brugge, Standard Luik en Genk speelt iedereen tegen ons voor een gelijkspel. En bij ons is het net omgekeerd: wij moeten altijd winnen."

De speler van Anderlecht kijkt echter ook naar zichzelf en de ploeg. "De honger is de laatste weken wat uit de ploeg verdwenen. Maar wij zijn een groep. Tezamen gaat het wel lukken om de knop om te draaien.We zijn nog dertig à veertig procent minder goed dan vorig seizoen. We moeten dat niveau zien terug te vinden."