Van Veldhoven: "Ik kan wel thuisblijven"

Peterselieman

Roda JC-trainer Harm van Veldhoven was gisteravond erg blij met de bekerwinst op Feyenoord. Roda won in de Kuip in Rotterdam na strafschoppen. De oefenmeester heeft dit jaar de ploeg uit Kerkrade goed op de rails staan en grapte na afloop dat hij daarom wel thuis kan blijven.

De Belg vond het wel jammer dat Feyenoord - Roda al zo vroeg in het bekertoernooi werd gespeeld. "Jammer dat deze twee ploegen elkaar in deze ronde al zijn tegengekomen. Overal in Nederland waren nog amateurs actief. Deze wedstrijd had in een veel latere fase van de KNVB-beker zeker niet misstaan."

Van Veldhoven is dan ook tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "We zijn naar De Kuip gekomen om voetbal te spelen en dat hebben we gedaan. We blijven vasthouden aan onze veldbezetting en aan onze spelopvatting. Die ontwikkeling gaat nog steeds door. We kunnen feitelijk nu elke ploeg in de eredivisie pijn doen. Ook met de mentaliteit zit het wel goed. We spelen en knokken als een volwassen team. Nog even en ik kan als trainer thuis blijven bij onze wedstrijden."