Brawn: "Goede progressie Mercedes voor 2011"

Peterselieman

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn vindt dat zijn team goed op weg is met de bouw van de bolide voor 2011. De huidige W01 voldoet niet aan de verwachtingen en komt veel snelheid tekort. Bij de nieuwe bolide zouden de problemen veel kleiner moeten zijn, omdat veel van de huidige problemen er in opgelost worden.

"Ik heb al eerder gezegd dat er aan de auto's twaalf maanden voordat ze gaan racen al begonnen wordt en op het moment dat de W01 werd geboren moesten we ons op vele zaken focussen. Het bedrijf moest overleven en we wilden het kampioenschap winnen, waardoor we ons niet genoeg op de nieuwe auto richtten."

"Het is niet de balans waar we volgend jaar naar streven. Onze nieuwe auto is al ver in de ontwikkeling en ik zie op vele onderdelen progressie. Ik weet waarom we er nu zo voorstaan en ik weet ook wat er beter moet om het volgend jaar beter te doen."

Voor Brawn ligt de sleutel tot succes in 2011 bij bandenfabrikant Pirelli. Op dit moment worstelt coureur Michael Schumacher met de Bridgestonebanden, omdat deze niet passen bij zijn rijstijl. "Het zou met de Pirelli-band interessant zijn om te kijken hoe Michael het doet. We bouwen de auto niet om hem heen, maar we proberen een goede raceauto te bouwen waarin alle zwakke punten van dit jaar verbeterd zijn."