Windows Live verliest Dawn of War II

Redactie

Games For Windows Live moet een klap incasseren. Gamestudio Relic Entertainment heeft bekendgemaakt de online service voor pc-games niet in te bouwen in het strategiespel Warhammer 40.000: Dawn of War II - Retribution. Wel blijft de gamestudio werken met de concurrerende online service Steamworks.

Online services als Windows Live en Steamworks moeten het voor gamestudio's gemakkelijker maken om diensten aan te bieden aan gamers. Via een online service kunnen gamers berichten uitwisselen, online wedstrijden spelen en updates voor hun spellen downloaden.

De overgang naar Steamworks betekent dat Warhammer 40.000: Dawn of War II - Retribution niet langer als een uitbreiding op de markt wordt gebracht. Het strategiespel is begin volgend jaar speelbaar zonder dat eerdere delen uit de serie vereist zijn. Oudere Dawn of War-games blijven Games For Windows Live en Steamworks beide ondersteunen.

Dawn of War II is een populaire game onder pc-bezitters. Toen het spel uitkwam, stond de strategiegame in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland bovenaan in de verkooplijsten. De eerste uitbreiding verscheen in maart. Dawn of War II - Retribution ligt begin volgend jaar in de winkel.