Pellizotti gefrustreerd na uitstellen hoorzitting

Peterselieman

Wielrenner Franco Pellizotti is zwaar gefrustreerd dat zijn hoorzitting voor het Italiaans Olympisch Comité CONI vertraging heeft opgelopen. De Liquigas-rijder zag zijn zaak uitgesteld worden van 16 september tot 21 oktober.

De 32-jarige Italiaan staat sinds mei buitenspel, nadat er in zijn biologisch paspoort afwijkende bloedwaarden waren geconstateerd. "Op het moment schaam ik me dat ik Italiaan ben. Ik word niet beschuldigd op basis van bewijs, maar op van basis van zeer onzekere bloedwaarden", zegt hij tegen de Italiaanse krant Il Messaggero Veneto.

"Samen met mijn advocaat en Liquigas-teamarts Roberto Corsetti denk ik dat we nu ruimschoots hebben aangetoond dat de afwijkende bloedwaarden natuurlijk zijn. De laatste test dateert nota bene van juli vorig jaar", vervolgt Pellizotti. "En toch hebben ze de hoorzitting weer uitgesteld."

In juli raadde de aanklager van het CONI een schorsing van twee jaar aan. Pellizotti's abnormale bloedwaarden dateren uit 2009, het seizoen waarin de Italiaanse klimmer in topvorm was. Hij werd derde in de Ronde van Italië en won de bolletjestrui in de Tour de France.

Onlangs schorste het CONI al Pietro Caucchioli en Francesco de Bonis op basis van hun biologische paspoorten voor twee jaar.