Uitslagen Spanje speelronde 2

Maikel (WeebI)

Atlético de Madrid hield dit weekend de koppositie in de Spaanse Liga vast. Real Madrid zegevierde voor de eerste keer, en zag dat concurrent FC Barcelona zich lelijk verslikte in promovendus Hércules.

Atlético boekte twee weken terug de grootste zege, waardoor zij de lijst aanvoerden. Om deze te behouden moest er gewonnen worden bij Athletic Club de Bilbao, de club waar Atlético haar wedstrijdshirt aan te danken heeft. Om de Basken te bedanken legde Diego Forlán alweer zijn derde treffer van het seizoen al na tien minuten tegen de touwen. De Uruguayaan werd bediend door Simão. Athletic zette aan voor de eigen fans, maar veel pogingen vlogen over het doel van de jonge David de Gea. Ook in de tweede helft ging het gelijk op, en duurde het lang voor er gescoord werd. Tiago viel twaalf minuten voor tijd in voor Reyes, en was direct beslissend door de 0-2 binnen te koppen. De aansluitingstreffer van Fernando Llorente vlak voor tijd bracht slechts de spanning terug.

FC Barcelona won haar eerste duel nog simpel bij Racing, en verwacht werd dat er thuis tegen Hércules simpel drie punten bij zouden komen. Met Royston Drenthe op de linkerflank en Piet Velthuizen op de bank had de club uit Alicante echter andere plannen in Camp Nou. De openingsfase was duidelijk voor Barça, dat de promovendus alle hoeken van het veld liet zien. Nadat Bojan een enorme kans verprutste viel daar plots de treffer aan de overkant. Goed doorkoppen van Drenthe bracht Nelson Váldez in stelling, en de Paraguayaan werkte binnen. Pep Guardiola zette na rust Xavi en Pedro in, die hij aanvankelijk rust wilde geven. Ook de twee extra wereldkampioenen konden de stand niet wijzigen. Een Hércules-counter over rechts werd besloten door een strakke voorzet van Tiago op Váldez, die met zijn tweede treffer een Valenciaanse droom uit liet komen.

Real Madrid begon met zand in de motor bij Mallorca, maar zou in eigen huis de zaken even recht zetten tegen Osasuna. Zo makkelijk als verwacht ging het ook tegen de club uit Pamplona niet. De stugge defensie hield vrij simpel stand, en als er een gaatje viel dan hielpen Karim Benzema en Gonzalo Higuaín de kansen vakkundig om zeep. Tekenend was dan ook dat twee minuten na rust de enige goal van de wedstrijd viel, toen de Madrilenen konden counteren. Ronaldo's schot werd aanvankelijk beblokkeerd, maar in tweede instantie bediende hij zijn vrijstaande landgenoot Ricardo Carvalho, die koel afrondde. Omdat Osasuna aanvallend helemaal niets in de melk te brokkelen had was het een tamelijk saai duel in het Santiago Bernabéu. Real pakte desondanks de eerste driepunter, en verwacht woensdag tegen Ajax een zege toe te voegen.

In Zaragoza voltrok zich een waar spektakelstuk. De thuisfans zullen er nauwelijks van genoten hebben, want Málaga kende de makkelijkste eerste helft ooit. Bijzonder laconiek verdedigen bezorgde dotten van kansen voor Fernando en Juanmi, die beiden in zeer korte tijd tweemaal trefzeker waren. Ruim voor de rust was aangebroken kon voormalig Oranje onder-21 international Quincy Owusu-Abeyie de stand op 0-5 brengen. De rappe vleugelspits kon zelfs 0-6 maken, maar faalde en zag Edmílson de 1-5 ruststand op het scorebord schieten. Na de thee was de thuisclub veel beter, maar kwam nog maar tweemaal tot scoren. 

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
11/9 FC Barcelona Hércules CF 0-2
11/9 Valencia CF Real Racing Club de Santander 1-0
11/9 Real Madrid CF CA Osasuna 1-0
11/9 Athletic Club de Bilbao Club Atlético de Madrid 1-2
12/9 Getafe CF Levante UD 4-1
12/9 Real Sporting de Gijón RCD Mallorca 2-0
12/9 Real Zaragoza Málaga CF 3-5
12/9 Villarreal CF RCD Espanyol 4-0
12/9 Sevilla FC Deportivo de La Coruña 0-0
13/9 UD Almería Real Sociedad de Fútbol 2-2