Heidfeld in beeld bij Sauber

Peterselieman

Nick Heidfeld wordt gelinkt aan een terugkeer bij het Formule 1-team van Sauber. Volgens Autosport kan de Duitser de Spanjaard Pedro de la Rosa al vanaf de Grand Prix van Singapore vervangen. Momenteel is Heidfeld nog in dienst van Pirelli dat volgend seizoen de bandenleverancier in de F1 wordt.

De la Rosa kan dit jaar het tempo bij Sauber van zijn veel jongere teamgenoot Kamui Kobayashi niet bijhouden. Waar de Japanner al een contractverlenging heeft gekregen ligt De la Rosa al het hele jaar onder vuur. De 39-jarige Spanjaard heeft nog maar zes punten van de door het team verzamelde 27 gepakt. Daarom zou hij vervangen worden.

Voor Sauber is Heidfeld geen onbekende. De Duitser reed in zijn Formule 1-loopbaan al zeven seizoenen bij het Zwitserse team. De eerste periode was van 2001 tot en met 2003 en daarna van 2006 tot en met 2009. Dit seizoen begon Quick Nick als derde rijder bij Mercedes GP, maar omdat hij daar niet aan de slag kwam besloot hij bandentester bij Pirelli te worden.

Teambaas Peter Sauber wilde geen commentaar geven op de geruchten dat De la Rosa zijn plaats aan Heidfeld af zou moeten staan.