Villeneuve en Villadelprat willen nog naar F1

Peterselieman

Jacques Villeneuve en Joan Villadelprat willen nog steeds volgend jaar in de Formule 1 actief zijn als teambaas. Beide mannen zagen eerder deze week hun kansen op het dertiende gridslot in rook gaat omdat deze open blijft. Hierdoor willen ze de mogelijkheden onderzoeken om zich bij een bestaand team in te kopen.

Villadelprat is teambaas van Epsilon Euskadi wilde erg graag naar de Formule 1 en had al veel geïnvesteerd in een ontwerp van de bolide voor volgend jaar. Ook Villeneuve wilde het graag en zocht naar samenwerking met Durango, maar ook dit plan kon niet op goedkeuring van de FIA rekenen.

"Het is beter om de plek niet in te vullen, dan een team toe te laten waarvoor het nagenoeg onmogelijk is om de deadlines te halen," zei Villadelprat tegen Autosport.com. "Onze faciliteiten en ons personeel zijn er uitermate geschikt voor. Dus we blijven ervoor gaan. Het dertiende startbewijs is niet de enige manier om in de Formule 1 te komen. We gaan nu de andere mogelijkheden bekijken." Mogelijk gaat hij met HRT samenwerken.

Villeneuve wil een team helemaal overnemen. "In feite gaan we terug naar het originele plan. Namelijk het kopen van een bestaand team," zei de Canadees in Rue Frontenac. "We willen geen bemoeienis van partners waarvoor we niet zelf hebben gekozen. We hebben bijvoorbeeld veel vertrouwen in ons ontwerp. Dat willen we dus graag gebruiken."