Ontwrichte elleboog Van Nistelrooy bij terugkeer HSV

Niels (DerMeister)

Ruud van Nistelrooy heeft tijdens een oefensessie voor verontruste blikken bij Hamburger SV gezorgd. De aanvaller keerde recentelijk terug van interlandverplichtingen met het Nederlands elftal en ontwrichtte bij terugkomst donderdag direct zijn elleboog.

Het gewricht schoot uit de kom, tot opluchting voor de spits én zijn werkgever HSV bleek de hoofdrolspeler geen klachten aan het euvel te hebben overgehouden. Van Nistelrooy kon de training hervatten en is zaterdag gewoon inzetbaar voor het competitieduel met 1.FC Nürnberg.

"Gelukkig ondervindt Van Nistelrooy geen hinder meer van de blessure", aldus HSV-coach Armin Veh in gesprek met Focus. "Hij heeft geen klachten meer." Dat komt als een opluchting voor Veh, die geen beroep kan doen op Mladen Petric. De Kroaat liep dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd een enkelblessure op. "Zoals het er nu naar uitziet, komt Mladen niet in actie", zegt Veh.

Van Nistelrooy steekt dit seizoen in bloedvorm. Hij scoorde dit seizoen in totaal al acht keer en is niet te stuiten. Vorige week vrijdag tekende de international van Nederland tevens voor het slotakkoord (0-5) in de interland tegen San Marino.