Hiddink: "Als je wint is het een paradijs in Turkije"

Frank (franklop)

Guus Hiddink kende een vliegende start als bondscoach van Turkije. Na twee wedstrijden staan de Turken op zes punten. Tegen Kazachstan (0-3) en België (3-2) werden prima zeges behaald. Naast het resultaat heeft Hiddink het naar zijn zin in Turkije.

"Het is hier niet meer zo exotisch als in vroegere tijden," verhaalt hij in het Algemeen Dagblad. "Turkije is een modern land en zeker als voetballand is het geprofessionaliseerd op Europees niveau. En dan bedoel ik niet op de kleine Europese landen."

"Turkije is een groot voetballand. Ik merk dat om de nationale ploeg heen. De staf is prima, de spelers accepteren de coaching als leergierige pupillen en van bestuur en management ervaar ik geen enkele bemoeizucht. Had ik ook niet verwacht trouwens," zegt Hiddink.

Hiddink heeft zijn speelwijze al uitgedokterd. "We vertrouwden op onze kwaliteiten in aanvallende zin," doelt hij op de eerste wedstrijden. "We hebben twee backs die gedoseerd maar zeer scherp de doellijn van de tegenstander zoeken, op het middenveld heb ik één controleur en twee aanvallende buitenste middenvelders. Daarvoor lopen, uiteraard, drie spitsen. Heerlijk om naar te kijken, mooi om te coachen en als je dan wint is het helemaal een paradijs in Turkije. De start was goed, het bevalt me hier wel."