Kruis: "Minder individuele fouten"

Olga Kroeders

Nederland maakte bij het wereldkampioenschap hockey voor vrouwen tot dusverre gemiddeld vijf doelpunten per wedstrijd. Oranje incasseerde in totaal echter ook acht treffers.

"Zes doelpunten waren in mijn ogen individuele fouten, dat zijn er wat veel", aldus bondscoach Herman Kruis, die het donderdag met zijn team in de halve finale opneemt tegen Engeland. "Verdedigend zullen we bij de les moeten blijven."

Met vijf overwinningen is Nederland favoriet om de eindstrijd te bereiken. "Bij een halve finale zit er altijd spanning op", weet Kruis. "In de groepsfase kun je misschien af en toe een misstapje maken, nu is het alles of niets. We hebben negen speelsters die voor het eerst aan een WK meedoen. Voor die speelsters is het allemaal nieuw. De entourage zal ook een rol spelen, al mogen we daar alleen maar van genieten."

De titelverdediger werkte de wedstrijden tot dusverre af voor een handjevol publiek. Donderdag zal het al behoorlijk drukker zijn. Na de halve finale tussen Nederland en Engeland neemt gastland Argentinië het voor 12.000 fans op tegen Duitsland.