Mido: "Jol weet het beste in mij boven te halen"

Olga Kroeders

Ahmed Mido Hossam keerde vandaag na zeven jaar weer terug bij Ajax. De Egyptenaar werkte zijn eerste training af in Amsterdam.

"Ik ben blij om weer terug te zijn", zegt Mido tegenover Ajax TV. "Ik heb nog niet iedereen kunnen zien en spreken vandaag, maar so far so good. Thimothée Atouba en Mounir El Hamdaoui ken ik uit mijn tijd bij Tottenham Hotspur. Het is leuk om ze weer te zien. Met Martin Jol heb ik een goede relatie", aldus de Egyptische spits.

"Jol is eerlijk en een echte vakman. Hij weet in mij het beste boven te halen", vervolgt de spits. Mido speelde tussen 2001 en 2003 ook al voor Ajax en kijkt met genoegen terug. "We hadden een heel goed team. We konden samen lachen en we hadden voetbaltechnisch een sterk elftal waarmee we vele prijzen wonnen."

De Egyptenaar kijkt uit naar zijn rentree. "Ik ben niet alleen gekomen voor mijn ervaring, maar voetbaltechnisch kan ik ook helpen. Ik denk dat ik twee tot drie weken nodig heb om terug te komen, dan kan het echt beginnen." Mido, die als vervanger van Marko Pantelic wordt beschouwd, wordt per wedstrijd betaald.