Weinig vrouwen in Britse gamesindustrie

Kevin (KoosyNL)

Gamen is voor mannen! Althans, dat zijn de vooroordelen. Toch blijkt uit een onderzoek door de universiteit van Liverpool dat er nog steeds maar weinig vrouwen in de gamesindustrie werken.

Uit het onderzoek blijkt dat maar 4% van de werknemers in de gamesindustrie vrouw zijn. In 2006 stond dit nog op 12% dus de afgelopen jaren zijn er steeds minder vrouwen in de gamesindustrie komen werken. Volgens de onderzoeker hebben vrouwen het steeds minder naar hun zin in de gamesindustrie

"Reasons given for intending to leave the industry tended to suggest women are dissatisfied with their organisations and working environment."

Grootste reden hiervoor zouden de lange dagen zijn die moeten worden gemaakt tijdens de ontwikkeling van een game. 43% van de vrouwen geeft aan dat de lange dagen hun gemoedstoestand negatief hebben beinvloed. Dat is niet zo gek als je je realiseert dat 32% ongeveer 45 uur per week werkt, 22% tussen de 45 uur en 50 uur en 10% meer dan 56 uur per week werkt.

Vrouwen die in de gamesindustrie zijn over het algemeen jong en hebben geen kinderen. Van de vrouwen die in de gamesindustrie werken heeft 79% geen kinderen en is 69% jonger dan 35.

Vrouwen