Vanden Borre keert terug naar België

ChiefBigFoot

Anthony Vanden Borre keert terug naar België. De 22-jarige verdediger heeft een contract voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar getekend bij Racing Genk, maar mag pas vanaf januari wedstrijden voor zijn nieuwe club spelen omdat de transferdeadline al geweest is. Vanden Borre komt over van het Italiaanse Genoa, waar hij niet meer op speelminuten hoefde te rekenen.

Vanden Borre zal vanaf donderdag beginnen met trainen bij Genk. Hij mag voor zijn nieuwe club tot januari alleen uitkomen in oefenduels en in wedstrijden van het tweede team. Coach Frank Vercauteren haalde hem terug naar België. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Anderlecht, waar Vercauteren een toen 16-jarige Vanden Borre liet debuteren.

De talentvolle verdediger verliet Anderlecht in 2007 voor Fiorentina, maar daar wist hij nooit door te breken. Na in een half jaar slechts twee duels te hebben gespeeld werd hij verhuurd aan Genoa, met meer speelminuten als gevolg. Vanden Borre werd uiteindelijk definitief overgenomen door Genoa, waar hij sinds 2008 31 wedstrijden speelde. Het afgelopen seizoen kwam hij echter op huurbasis uit voor het Engelse Portsmouth. Hij speelde 19 duels voor de degradant, maar behaalde wel de bekerfinale.