Van Toorn: "Robben was absoluut fit"

Olga Kroeders

Fysiotherapeut Dick van Toorn blijft erbij dat Arjen Robben fit genoeg was om te spelen bij het WK voetbal in Zuid-Afrika. Gisteren werd bekend dat de speler van Bayern München twee spierscheuringen zou hebben gehad en dat hij niet in actie had mogen komen.

"Een of twee scheuringen maakt geen fluit uit, want een scheur in dezelfde spier is op dezelfde manier behandeld en verholpen", reageerde Van Toorn, die Robben met een intensieve behandelmethode klaarstoomde om toch bij het WK te voetballen. "Functioneel was Robben helemaal klaar om te spelen. Hij kon fysiek alles doen. De scheuring was volledig hersteld. Hij kon alles doen op voetbalgebied."

Van Toorn acht het mogelijk dat de tweede scheuring bij de MRI-scan niet is gezien. "Er zit zoveel bloed en vocht om heen. Het is dan goed mogelijk dat het scheurtje niet te zien is. Ik weet heel zeker dat het niet over het hoofd is gezien, want het zijn kundige mensen die de MRI hebben gemaakt."

De fysiotherapeut had liever gezien dat Bayern München Robben had laten trainen na zijn terugkeer na het WK. "Als het dan mis was gegaan, hadden ze recht van spreken gehad. Nu verwijzen ze eerst naar een nieuwe blessure, dan weer naar de oude en dan nu weer naar een tweede scheur. Ik weet niet precies wat hier achter steekt."

Een delegatie van de KNVB gaat deze week naar Bayern München om te praten over de gang van zaken rond Robben. Van Toorn is door beide partijen niet gebeld voor informatie.

Van Toorn: Robben was absoluut fit
Van Toorn: Robben was absoluut fit (Foto: ANP)