'WK-geld gebruiken voor verzekering voetballers'

Olga Kroeders

Karl-Heinz Rummenigge wil dat de FIFA een deel van de WK-inkomsten, van naar verluidt een miljard dollar, gebruikt voor een verzekering van clubspelers. De wereldvoetbalbond moet een vergoeding aan de clubs betalen als spelers blessures oplopen bij interlandwedstrijden, zo stelt de voorzitter van de Europese Club Associatie (ECA).

"Door de stijgende inkomsten kan de FIFA het zich makkelijk veroorloven om mee te werken aan een nieuwe polis", legt de Duitser uit.

De discussie over verzekeringen voor spelers is al lange tijd gaande, maar werd onlangs flink aangewakkerd door de blessure van Arjen Robben. De aanvaller keerde geblesseerd terug van het WK en zijn club Bayern München wil de kosten daarvan verhalen op de KNVB.

Volgens Rummenigge heeft UEFA-voorzitter Michel Platini al ingestemd mee te werken aan een Europese regeling, maar lopen de gesprekken met de FIFA uiterst moeizaam. De ECA heeft bovendien flinke druk uitgevoerd op de FIFA om de vriendschappelijke interlandwedstrijden in de maand augustus voortaan van de kalender te schrappen.