Oldman en Harris in CoD: Black Ops

Redactie

Acteurs Gary Oldman en Ed Harris lenen hun stemmen aan de game Call of Duty: Black Ops. Dat heeft gamestudio Treyarch onthuld. Het schietspel wordt dit najaar uitgegeven. Het is niet de eerste keer dat de serie gebruikmaakt van bekende acteurs. Zo waren onder anderen Lance Henriksen en Kevin McKidd te horen, en ook Oldman speelde eerder al een rol in een Call of Duty-game.

Gary Oldman, bekend van Batman: The Dark Knight en The Book of Eli, neemt wederom de stem van Russische legerofficier Viktor Reznov voor zijn rekening. Deze rol had de Brit ook al in de game Call of Duty: World at War uit 2008. De Amerikaan Ed Harris (Apollo 13, The Rock) spreekt de stem in van CIA-agent Jason Hudson.

Gamestudio Treyarch laat weten blij te zijn met de medewerking van de twee acteurs. De medewerking van Harris en Oldman is vooral zeer welkom als verhalenverteller. "Hun bijdrage stelt ons in staat om meer diepgang in het verhaal en de ontwikkeling van de personages te stoppen dan voorheen gedaan is in de franchise", zegt bestuursvoorzitter Mark Lamia.

Call of Duty: Black Ops wordt in november uitgegeven door Activision. Het schietspel verschijnt op de Playstation 3, Xbox 360 en PC.