Ontslagen bij Stardock na zwakke verkoop Elemental

Redactie

Gamestudio en onafhankelijke uitgever Stardock ontslaat personeelsleden wegens matige resultaten van de game Elemental: War Of Magic. Inkomsten uit de verkoop van de game zouden de financiering van toekomstige projecten moeten dekken. Het gebrek aan succes nekt deze plannen, waardoor een deel van het personeel overbodig wordt en voorlopig geen nieuwe games worden ontwikkeld. Hoeveel mensen de laan uit worden gestuurd bij het ruim zestig man tellende bedrijf is onduidelijk.

Stardock is gevestigd in Plymouth nabij de Amerikaanse stad Detroit. Bestuursvoorzitter Brad Wardell laat in een reactie op het forum van het bedrijf weten dat hij de schuld bij zichzelf legt. "Niemand heeft iets fout gedaan. Het zijn de beste medewerkers die ik me maar kan wensen," schrijft hij. De voorzitter legt de fout bij zijn 'eigen slechte evaluatie van de game'.

Stardock legt de ontwikkeling van het spel Elemental: War Of Magic niet stil. De gamestudio blijft de game updaten en uitbreiden totdat spelers waar voor hun geld hebben gekregen. Daarna wil Wardell pas nadenken over een vervolg op Elemental: War of Magic. In het verleden bracht Stardock games als Galactic Civilizations en Sins of a Solar Empire op de markt.