Inzaghi: "Ik erger me snel aan mezelf"

Peterselieman

Filippo Inzaghi bewees vorige week dat hij ondanks zijn 37 jaar het scoren nog niet is verleerd. Eerst maakte hij een prachtige goal in een oefenduel tegen Barcelona en daarna was hij ook trefzeker tegen Lecce (4-0). Inzaghi is echter niet snel tevreden met zichzelf.

"Ik ken mezelf en ik mag dan veel ervaring hebben, maar de spanning voor de wedstrijd is er nog steeds", zegt de ervarin Italiaan in La Gazzetta dello Sport. "Ik erger me snel aan mijn eigen spel, hopelijk kan ik dat nog veranderen. Maar misschien dat ook wel een beetje mijn geheime kracht."

Bij Milan is Inzaghi begonnen aan zijn negentiende jaar als prof. "Ik wil het record van Gerd Müller verbreken, daarvoor heb ik nog één doelpunt nodig", zegt Inzaghi. De Italiaanse spits maakte tot nu toe 68 treffers in alle Europese competities. "Mijn voornaamste doel is echter om gelukkig te blijven bij AC Milan."

Volgende week kan Inzaghi het record van Müller evenaren als Auxerre op bezoek komt in de groepsfase van de Champions League. "Het zou geweldig zijn om het record in San Siro te halen, met de eigen fans erbij", vindt Inzaghi, die met Robinho en Zlatan Ibrahimovic een dodelijke voorhoede kan vormen. "Met hen kunnen we de Champions League winnen."