Anelka bevestigt einde interlandloopbaan

Sjors (Sj0rSz)

Nicolas Anelka bevestigt in France Soir nog maar eens dat hij noot meer zal uitkomen voor het Franse nationale team. De aanvaller is voor achttien duels geschorst, nadat hij tijdens het WK in Zuid-Afrika toenmalig bondscoach Raymond Domenech beledigde.

Anelka werd meteen naar huis gestuurd en vervolgens geschorst. De Chelsea-speler was niet onder de indruk van de straf. "Ik was toch al niet van plan om ooit nog interlands te spelen", aldus de routinier. "Ik ben 100 procent zeker dat ik niet terugkeer."

"Mensen die de krant hebben gelezen, weten dat het Franse team voor mij een gesloten boek is. Er is geen enkele kans dat ik ooit nog voor Frankrijk speel. Trouwens, bij Chelsea speel ik ook elke week al in het blauw", gaat de gewezen spits verder.

Anelka kan bij Chelsea nog wel op het vertrouwen van zijn coach rekenen. Manager Carlo Ancelotti had een nieuw contract voor de Fransman klaarliggen toen hij terugkwam uit Zuid-Afrika. De 31-jarige vedette werd twee jaar geleden topscorer van de Premier League met negentien treffers.