Kesler: "Het is mooi geweest"

Sjors (Sj0rSz)

Henk Kesler heeft de post van directeur betaald voetbal bij de Nederlandse voetbalbond (KNVB) nu echt verlaten. In een interview met AD Sportwereld kijkt hij nog één keer terug op zijn periode als dé voetbalbaas van Nederland.

"Ik vind tien jaar wel mooi geweest zo. Putten op greens in het Krugerpark met krokodillen erop, ach, het heeft wel wat maar op een gegeven moment ben je het ook beu. Vliegtuig in vliegtuig uit, Tien jaar lang een weekendhuwelijk, het is tijd om weer naar huis te gaan", blikte Kesler terug. Zijn opvolger, Bert van Oostveen, nam afgelopen woensdag het stokje van hem over.

Kesler is in elk geval tevreden over de resultaten, die hij als directeur betaald voetbal heeft geboekt. "Ik heb gedaan wat ik kon doen om de boel gezond te houden. Had ik misschien meer clubs in een eerdere fase failliet moeten laten gaan? Ik denk van niet en ik kon het niet. Ik kon clubbestuurders alleen maar corrigeren als ze domme dingen hadden gedaan."

Daarnaast werd nog even ingegaan op het feit dat een aantal ploegen voorafgaand aan de start van het nieuwe voetbalseizoen punten in mindering kregen. Feyenoord, dat met een enorme schuld kampt, ontsprong de dans. "Feyenoord heeft een groot financieel probleem, maar Feyenoord heeft voldaan aan het ontwikkelen en indienen van een uitstekend plan van aanpak. Zij voldoen aan de normen binnen het licentiereglement," lichtte Kesler toe. "De club loopt nog wel enig risico, maar ze zijn daar op de weg terug. Je kunt je alleen wel afvragen of je clubs wel zo lang de tijd moet geven. Of het allemaal niet sneller moet. Daar gaat de discussie over."

"Ik ben trouwens zeer positief over Feyenoord. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Ze zijn echt op de goede weg, zijn onverstoorbaar, hebben goede jeugd lopen zelfs in het eerste en deze club kan spectaculair groeien. De nieuwe Kuip zal een enorme impuls kunnen betekenen. Ik zou zeggen; schrijf Feyenoord niet af, bij die club zit de meeste groeipotentie."