Van Nistelrooy wilde stoppen bij nieuwe kwetsuur

Sjors (Sj0rSz)

Ruud van Nistelrooy maakte afgelopen vrijdag zijn rentree bij het Nederlands elftal en luisterde dit op tegen een doelpunt. Oranje won het EK-kwalificatieduel tegen San Marino uiteindelijk met 5-0.

Toch was het nog maar de vraag of Van Nistelrooy ooit nog in het Nederlands elftal zou terugkeren. In de afgelopen maanden overwoog de aanvaller namelijk te stoppen, mocht zijn knieblessure weer opspelen. "Ik heb vorige winter nog eenmaal de overstap gemaakt van Real Madrid naar HSV om me volledig te richten op het terugkomen aan de top en om een rentree bij Oranje te maken. Dat was zo zwaar, dat ik zeker een streep door mijn carrière had gezet als ik in Duitsland weer geblesseerd zou zijn geraakt. Dan zou de mentale weerstand hebben ontbroken om opnieuw terug te knokken."

Van Nistelrooy was na afloop van het duel tegen San Marino in elk geval een tevreden man. "Hoewel het troosteloos was vanaf de zijkant en op het veld, beleefde ik San Marino-Nederland heel anders. Ik vond het gewoon een heel mooie avond", liet hij weten. Daarnaast keek de aanvaller ook nog even terug op het herstel van zijn knieblessure. "Hier heb ik het allemaal voor gedaan, besefte ik tijdens het spelen van het Wilhelmus. Dat spookte echt door mijn hoofd."